Winterse quiche

Zin in een winters quicheke? Ja?
Dat komt goed uit! Hier volgt een lekker receptje.

quicheke

Stap 1: Wat je nodig hebt.

Voor de quiche

  • Een rond kruimel- of bladerdeeg
  • Een soepbord vol pompoenstukjes
  • Een pastinaak
  • Twee rode uitjes
  • Teentje knoflook
  • Pakje gerookte zalm (± 120 g)
  • 4 eieren
  • 1 busje room (200-250 ml)
  • Peper, zout, wat provençaalse kruiden en verse peterselie
  • Geraspte smeltkaas
  • Een blok fetakaas

Voor het slaatje

  • Wat rucola (of andere sla als je dat liever hebt)
  • Kerstomaatjes
  • Mini-komkommertjes
  • En alle andere rauwe groentjes die je lekker vindt!

Stap 2: Quicheke bakken.

  • Verwarm je oven voor volgens de instructies op de verpakking van je deeg en bak het vervolgens al een 10 minuutjes zonder beleg.
  • Schil de ui en knoflook en snij ze in kleine stukjes.
  • Schil ook de pastinaak en pompoen en snij ze in stukjes. Grote dobbelstenen is hierbij mijn regel.
  • Stoof dan de ui met knoflook aan met wat olie en vervolgens ook de stukjes groenten. (Doe er eerst de pastinaak en na een tijdje pas de pompoen bij. De pastinaak heeft immers een wat langere gaartijd.) Doe dit tot alles gaar, maar wel nog knapperig is. Kruid ook alvast met peper en zout.
  • Wanneer het vorige op het vuur staat, klop je de eieren los samen met de room. Als kruiden kan je hier ook wat peper en zout toevoegen en provençaalse kruiden + wat fijn gesneden verse peterselie.
  • Snij ook alvast de zalm in reepjes.
  • Wanneer je deeg voorgebakken is en de groenten gaar, verdeel je deze op de bodem van je deeg.
  • Op de pompoen en pastinaak leg je vervolgens de reepjes zalm.
  • Daarover giet je dan het ei-room-mengsel.
  • Snij de feta in blokjes.
  • Als laatste laagje: het kaaslaagje! Strooi wat geraspte kaas over het geheel en verdeel daarover je blokjes feta.
  • Bak je quiche in de oven volgens de instructies op je verpakking (meestal is dit 30-35 minuten op ± 210°) en hou het een beetje in het oog. (Het is zo leuk om af en toe een kijkje te nemen en te zien hoe je quiche een echte quiche wordt!)

Suggestie: Als je niet zo van zalm houdt, kan je dit fijntjes vervangen door bacon.

Tip: Indien je taartschotel niet van de grootste is, kan het goed zijn dat 2 of 3 eitjes ook vlot toekomt.

Stap 3: Het slaatje.

  • Snij je sla wat klein.
  • Snij de komkommer in schijfjes.
  • En de tomaat in halfjes.
  • Snij nog andere groenten die je lekker vindt.
  • Leg alles mooi op je bord en doe er wat slakruiden over. Als je nog verse peterselie hebt, kan je dat hier ook overheen strooien.

Stap 4: Smullen maar!

Wanneer je quiche klaar is, neem je het uit de oven en snij je lekker grote stukken af. Serveer samen met je slaatje en smullen maar!

IMG_7540

Smakelijk! 🙂

IMG_7558

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s