Koekjes

Lekkere koekjes met een toets van vanille. Krokant en toch zacht vanbinnen.
Ik maakte ze met Stevia en Distelolie, dus geschikt voor mensen die op suikers moeten letten of liever niet met gewone boter werken.

IMG_3101

Stap 1: Koekjes van eigen deeg.

  • 100 gram Pure Via Stevia, Kristalkorrel
  • 90 gram distelolie
  • 1 groot ei / 2 kleine eitjes
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250 gram zelfrijzende bloem

Voor het originele recept neem je 180 gram boter i.p.v. de olie en 150 gram suiker i.p.v. de Stevia.

  • Eerst meng je de olie/boter met de Stevia/suiker tot een glad mengsel.
  • Dan klop je ook de eitjes erdoor.
  • Nu mag je ook het vanille extract toevoegen.
  • Erna voeg je langzaam de zelfrijzende bloem toe. Blijf goed roeren tijdens het toevoegen. Eventueel kan je op het einde het deeg met je handen verder kneden want het wordt best een stevig deegje.
  • Dan vorm je koekjes in de vormpjes die je leuk vindt, ongeveer 2 cm dik. Ik heb gewoon rondjes gevormd. Je kan natuurlijk ook met ijzeren vormpjes je deeg in leuke figuurtjes bakken.

Stap 2: Koekjes bakken.

VOOR EN NA

Verwarm je oven voor op 200° C en bak de koekjes gedurende 10 tot 15 minuten tot ze goudgeel zijn. Je kan ze de laatste minuten best wat in het oog houden zodat je ze er op het gepaste moment, wanneer ze een aantrekkelijk kleurtje hebben, eruit kan halen.

Stap 3: Genieten.

Dan zijn de koekjes klaar! Warm, vers uit de oven, zijn ze het allerbeste, maar je kan ze gerust een tijdje bewaren en ze blijven om van te smullen.

koekjes

Advertenties

Een gedachte over “Koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s